Няма нарушения при вноса на плодове и зеленчуци от Гърция

15:09, 04 мар 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До този момент няма регистрирани нарушения при вноса на плодове и зеленчуци през двата пункта с Гърция - "Кулата" и "Илинден". Това съобщиха за Topnovini.bg от Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград. 

Инспекторите от агенцията са направили 11 проверки на товарни автомобили, превозващи домати, краставици, цитрусови плодове и други листни зеленчуци. Те не са установили злоупотреби спрямо етикетировката и качеството на продуктите. От ОДБХ в Благоевград обясниха още, че продукцията идва от Гърция заедно с необходимите документи. 

В акцията се включиха и служители на Националната агенция по проходите и на МВР. Проверки има и на граничен пункт "Илинден", а през следващите дни такава ще има и на пункт "Златарево". 

"Целта на тази проверка е не допускането влизането на некачествени плодове и зеленчуци, които не отговарят на българските стандарти, за което отговорен орган е Българската агенция по безопасност на храните. Имайки предвид блокадата на ГКПП-тата с Гърция имаме опасения, че на територията на страната може да влязат некачествени плодове и зеленчуци", обясни Пламен Солачки от ОДБХ в областния център на Пиринско.

По думите му, агенцията по храните е направила проверки на стокови борси и тържища миналата седмица. Открити са общо 19 тона некачествени зеленчуци и плодове. Вчера е имало още 11 проверки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама