Културните институции ще могат да търсят финансова подкрепа от Община Плевен за до 2 проекта

15:42, 04 мар 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници наложиха ограничение за кандидатстване за финансова помощ по културни проекти пред община Плевен, по време на последното си заседание. От тази година, различните институции и свободни артисти ще могат да търсят съфинансиране за не повече от 2 културни проекта, като досега броят им не бе точно определен.

Това се наложи заради факта, че някои определени организации спускаха по 7-8, че и повече проекти за одобрение пред общината, което по мнението на мнозинството е най-малкото нетолерантно.

„Всеки свободен артист или организация може да кандидатства с до два проекта на сесия, като само единият ще бъде одобрен. В предишния мандат е имало институции, които буквално са заливали с по 7-8 искания за сесия. Дай да набутаме много, пък белким се получат. Затова се наложи да се направи това ограничение. “, коментира лаконично председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

Непроменен остава размерът за съфинансиране, който е максимум 5 000 лева. За сметка на това бе прието, че просбите за съфинансиране по културни мероприятия, ще се гледат само на две сесии на ОбС, а не на три както досега.

За първа сесия срокът за подаване на документи е до 31 март и срок за изпълнение до 15 септември. Втората сесия е срок до 31 юли и срок за изпълнение до 15 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама