Холивуд се обедини срещу кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ

18:21, 04 мар 16 / Свят 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямата вероятност ексцентричният милиардер и претендент на Републиканската партия Доланд Тръм да стане следващият държавен глава на САЩ е основна тема в Щатите след утвърдителната му победа на „супервторника“ тази седмица.

В интервю за „Ивнинг Стандарт“ холивудският актьор Ричард Гиър открито призна, че не подкрепя Тръмп и го нарече „Амеиканският Мусолини“.

Звездата от „Хубава жена“ смята, че избирането на медийният магнат за президент ще бъде „хлъзгав наклон“ за депортирането на много евреи и афроамериканци. В интервю за престижното издание Гиър нарече още Тръмп „демагог и клоун“.

Друго холивудско величие – Джордж Клуни също се включи в нападките срещу кандидат-президента. В изказване за „Гардиън“ Клуни, който подкрепя Хилари Клинтън и набира средства за кампанията й, заяви, че вероятността Тръмп да оглави Белия дом е лудост.

В разговора той повтаря и старата сентенция, често приписвана на Уинстън Чърчил: „Можеш да разчиташ на американците да направят правилното нещо само след като те са изчерпали всички други възможности“.

„Доналд Тръмп е просто опортюнист. Сега той е фашист; ксенофобски фашист – казва Клуни. – Да поставим нещата в перспектива. Знаете ли, истината е, че в предизборна кампания нещата полудяват, най-силните гласове са най-екстремни. И така чуваш една страшно глупава идея, като да забраниш на мюсюлманите да влизат в страната. Ние никога няма да направим това“, коментира Клуни.

Критиките на холивудските актьори са само част от много, обвинения срещу Тръмп.

Той стана основен герой и в друг скандал, разразил се между него и основния му опонент Марко Рубио по време на дебати по телевизията. Рубио обиди ръцете му в ефир, милиардерът не пропусна възможността да му отговори. "Той обиди ръцете ми. Никой досега не го е правил. Вижте тези ръце, това малки ръце ли са? И според него, ако те се малки, значи и нещо друго е малко. Гарантирам ви, че няма никакъв проблем в това отношение", заяви Тръмп.

Бившият кандидат на Републиканската партия Мит Ромни се включи в атаките срещу милиардера, като призова своите съпартийци да подкрепят всеки друг претендент от партията, но не и Тръмп.

Бившият директор на ЦРУ и на Агенцията за национална сигурност генерал Майкъл Хейдън декларира, че въоръжените сили на САЩ няма да изпълнят заповед на Тръмп да унищожават семействата на терористите, дори ако той стане президент и издаде такава заповед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама