8 отбора мерят сили на ст. "Филип Тотю"

22:43, 04 мар 16 / Спорт 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински футболен турнир на малки врати ще се проведе на 5 март, събота, на градски стадион "Филип Тотю", съобщиха организаторите от местната администрация в Две могили, като уточниха, че вече има записани за участие седем местни отбора и един от град Русе.

В 9.30 часа е обявено тегленето на жребия, с който осемте отбора ще се разделят в две групи. Победителите ще продължат към финалите, като за първо, второ и трето място има парични награди. Организаторите предвиждат няколко малки отличия за голмайстор, fair play team, ветеран и най-млад играч.

Идеята за създаването на турнира е на местни жители. В последствие тя прераства в общоградско състезание от повече ентусиасти за малки срещи на "Цар Футбол". Община Две могили подкрепя идеята като последните няколко години спонсорира турнирите.

През 2015 година Градския турнир е прераснал в Общински и възможност за участие са получили всички желаещи от общината.

През 2016 година се даде възможност и на гостите от Русе да се включат в общинското спортно мероприятие. Футболните срещи са приятелски спортен събор на фенове на играта и имат голямо значение в спортния календар на общината, увериха още от местната администрация в Две могили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама