Две стратегически цели са заложени в програмата за управление на община Кубрат до 2019 г.

07:44, 05 мар 16 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две стратегически цели са заложени в програмата за управление на община Кубрат за 2015 - 2019 г., която е качена на сайта на общината, съобщават от администрацията. Те са изграждане на качествена жизнена среда, осигуряваща благоприятни условия за живот, висока трудова заетост и производителност на труда и постигане на балансиран и устойчив икономически растеж чрез ефективно и рационално използване на местните ресурси.

Сред приоритетите на кмета на Кубрат инж. Бюрхан Исмилов и неговия екип е укрепване на човешкия капитал, инвестиции в конкурентоспособна икономика и инфраструктура, развитие на туризма и на административния капацитет на общината.

В сферата на образованието общината ще се стреми да разработи и търси финансиране за конкретни проекти за реконструкция и ремонт на детски градини и училища в общината и привеждане на прилежащите към тях площи като кътове за отдих и игра на децата. В областта на здравеопазването е заложено подобряване на състоянието на здравните пунктове в селата Бисерци, Сеслав, Звънарци и Мъдрево.

Програмата предвижда още реконструкция на училищната сграда в Каменово за музей от експонати от разкопките през 2015 г. и нови, които предстоят през настоящата година, реконструкции на училищната сграда в Мъдрево и на старата сграда на кметството в Бисерци за етнографски музеи.

Общинската администрация ще се стреми да разработи и търси финансиране за оборудване и пускане в употреба на новопостроената спортната зала, както и изграждане на спортни площадки в селата Каменово, Равно, Медовене, Беловец, Севар и Сеслав. Предвижда се и изграждане на туристическа пътека с велоалея от Кубрат до местността Мющерека.

В програмата е заложено подобряване на водопреносната мрежа и водоснабдяването в различните населени места на територията на общината, саниране на жилищни блокове и създаване на зелени площи и терени около междублоковите пространства и на други места в града.

Предвижда се почистване на коритото на река Топчийска в района на Каменово, както и почистване и укрепване на стените на язовирите и създаване на условия за риболов в Бисерци. Част от програмата е и окончателното въвеждане на единен електронен регистър.

Програмата за управление на мандат 2015 – 2019 год. е оформена на база предизборната платформа, с която кметът инж. Бюрхан Исмаилов получи подкрепата на избирателите на общината, като към нея са включени също ангажиментите, които пое по време на изборната кампания, посочват от общинската администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама