Зарадваха възрастни от Сливен с билети за театър

08:39, 05 мар 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Билети за представление на театър „Искри” закупи и дари Сливенска община на потребителите на социална услуга в Дома за стари хора.

Театърът на актрисата Искра Радева ще гостува в Сливен на 15 март в зала „Зора”. Билетите предостави заместник-кметът по хуманитарните въпроси Пепа Чиликова при посещението си в дома тази седмица. Тя се срещна с Владимир Чардаков от София, един от домуващите в общинската социална институция. Той й разказа за своя живот и избор да бъде в старческия дом в Сливен, както и за условията, при които живее тук.

Домът за стари хора е специализирана институция, предоставяща социални услуги извън обичайната домашна среда на хора в над пенсионна възраст, с капацитет 120 души. В момента домуващите са на възраст от 65 до 95 годишни хора, повечето са от Сливенския и Ямболски район. Осигурено е 24-часово медицинско обслужване.

В него работят 54 здравни и социални работници, готвачи, санитари, трудотерапевти и обслужващ персонал. До обявяване на конкурс за директор временно е назначена Нина Накова, социален работник.

Със съдействието на общината в момента приключва ремонт на покрива, заради течове на четвъртия етаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама