Над 1800 са се подписали под манифест „За Републиката“, обяви Евгений Дайнов

09:41, 05 мар 16 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За малко повече от един ден сме събрали над 1800 подписа под манифеста, което е абсолютен рекорд. Това са 1800 души, които стоят прави зад нас и не участват в лъжи. Вече има очакване да си върнем Републиката и властта го усеща. Това каза в ефира на БТВ политологът Евгений Дайнов. В четвъртък, 3-и март, Дайнов, Огнян Минчев, Александър Кьосев и Антоний Тодоров представиха манифеста  „за спасение на Република и прогонване на  узурпаторите на нашата свобода от нейните предели".

„Изпратихме 2015 година със словото на Лозан Панов. Обществото има умора от лежане и просташко говорене, а има нужда от умни думи. Дошло е време гражданите да обсъждат общите си дела и да се заемат с тях“, обясни Дайнов и допълни, че е време да изгоним „варварите от Републиката“.

„Враговете са всички онези, които вместо да се занимават с общото благо, превръщат България във феодално зависима“, уточни той. Дайнов поясни, че „олигархия е група хора, които имат власт, пари и възможности, които управляват в свой интерес“.

„Не е ли ясно, че ни управлява олигархията, съвсем до скоро течаха опити властта да обслужва незаконни ски писти, и бетониране на Черноморието“, запита Дайнов.

По думите му със спирането на обществените поръчки премиерът Бойко Борисов „имитира катарзис“.

„Това е варварско поведение, защото онзи, който спира порциите ги е раздавал преди това. Тези хора, които ни управляват не рабират защо има институции и правила, след като си решават, че днеска ще пуснем поръчка, утре няма да пуснем. Това е поведение на племенен вожд, а не на председател на Република“, категоричен е политологът.

Той посочи, че правителството трябва да застане на пътя на всяка несправедливост. Дайнов разказа случай от миналата година, при който е сигнализирал за незаконен строеж при къмпинг „Юг“. След сигнала получил обаждане.

„Обаждаш се за незаконен строеж, местните бандити чуват какво си говорил по телефона и на тях им хрумва, е че могат да ми счупят кокалите това нормално ли ви изглежда?“ възмути се Дайнов.

Той обясни още, че властта е разбрала, че „в този и вид - да взима от хората, а да не им дава няма как да се продължи и идва края на този тип управление“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама