Ванина Петкова от „Колорит“ с високо отличие от Национален конкурс за ученическа рисунка

09:55, 05 мар 16 / Култура 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаничката на плевенската арт школа „Колорит“ Ванина Петкова (13 г.), получи високо отличие от петото поредно издание на Националния конкурс за ученическа рисунка „Пейзаж от моята България“.

Награждаването на победителите в конкурса за млади дарования се състоя на Трети март, в изложбената зала на Националната гимназия за приложни изкуства „Професор Венко Колев“, град Троян.

На Ванина бе присъдена Втора награда и възможност за участие в предстоящия Национален пленер, който също ще се проведе в Троян. Ръководителят на „Колорит“ Мая Ананиева уточни, че журито не е присъдило първа награда.

Още няколко възпитаници на плевенската школа бяха присъдени почетни грамоти: Ерика Лишовска (която също спечели участие в пленера), Виктория Иванова, Ния Копчева, Милица Славкова, Християна Василева, Вяра Талева, Ани Арсова, Кристина Костадинова, Ив-Кристиян Недков.

Конкурсът се организира от НГПИ "Проф. Венко Колев" с подкрепата на Министерството на културата, СБХ, НХА и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". В него взеха участие деца на възраст 10-15 години от цялата страна. Наградите бяха връчени от директора на училището по изкуства Илиян Илиев, присъстваха кмета на Троян и председателя на общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама