Забавни експерименти провеждат за малчуганите в Пловдив

09:56, 05 мар 16 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивски деца ще имат възможност да правят забавни и интересни експерименти в новия "Клуб за научни експерименти" в Пловдив, съобщи за Пловдив Topnovini.bg Паулина Георгиева от "Щура лаборатория".

Малчуганите ще се занимават с физични и химични реакции, като всяко дете ще работи със собствен опитен комплект. Предвидени са специални халати, защитни очила и ръкавици.

Експериментът първоначално се показва от инструктор, след което всяко дете самичко го повтаря като се следи дали се изпълнява правилно. След това следва обяснение кой реагент какъв е и как се нарича реакцията, поясняват организаторите.

"По този начин се показват интересни неща, с които едва ли децата биха се сблъскали в училище, тъй като знаем, че практиката е много малко за сметка на теорията. Опитваме се още от малки да обясним на децата, че науката може да бъде много интересна ако бъде правилно показана", допълни Паулина Георгиева.

Досега такива работилници за деца от 4-годишна до 14-годишна възраст са открити в Бургас и София. В Пловдив малчуганите ще могат да обогатят знанията си по забавен и безопасен начин всяка събота и неделя в работилницата в ж.к. Тракия, бл. 146, вх В. Заниманията се провеждат от 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 часа. Необходимо е записване на тел. 0889946111

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама