МВР за акцията в София: Получаваме сериозни сигнали

10:06, 05 мар 16 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки един сигнал ние считаме за сериозен, затова го проверяваме така, че да изчистим всички възможни заплахи. Имаме специализиран отряд за обрба с тероризма и ние постоянно трябва да проверяваме своята готовност за това дали винаги сме готови да реагираме на спешни акции. 

Това каза в ефира на Нова телевизия зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Коментарът му е по повод засиленото полицейско присъствие в столицата на 3-и и 4-и март, като в района на автогарата и жп-гарата се разхождаха полицаи с автомати.

„Много е вероятно такива подобни мероприятия, да продължават да бъдат правени по различни поводи в столицата и на други оживени места”, каза още той и посочи, че сигнали за опасност често се получават в службите на МВР. 

Той обаче не уточни каква е била заплахата, вдигнала на крак цялата структура на сектор „Сигурност”. В студиото на Нова заедно с Георгиев беше поканен и председателят на синдикалния алианс "Сигурност" Галентин Грозев, за да дискутират темата за реформата в МВР.

„В законопроекта останаха два текста от предложенията на министър Горанов. Всяка годна нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайната тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера”, заяви Грозев.

По думите му от страна на министерството трябва да дойде гаранцията, че тези пари няма да се изпарят.

„Ето това е проблемът. Не виждаме кога ще се осигурят ресурси и как ще се гарантира правилното им използване, за да бъдат насочени именно там, където е проблемът”, каза още той. Грозев допълни, че не е въпросът в намаляването на полагаемия годишен отпуск с 5 дни и намаляването на броя на заплатите при напускане от 20 на 12 за новопостъпилите.

„Гаранти за това как ще се харчат парите, кака ще се подобрят работните процеси в министерството, което е абсолютно необходимо, и част от тази реформа, не е проблем на закона. Той е проблем на управлението. Намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати е въпрос какво може да си позволи бюджета. Това не е синдикален въпрос", отвърна зам.-министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама