Четири денонощни аптеки работят в Старозагорско

10:11, 05 мар 16 25 5343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири са аптеките с денонощен режим на работа на територията на област Стара Загора, съобщиха от Регионалната здравна иснпекция.

Три от тях са в Стара Загора : аптека "Фрамар" 7, бул."Патриарх Евтимий" №81, аптека "Фрамар" 2, ул."Отец Паисий' №92 и аптека "Ванда", ул."Димчо Стаев" №30, вх.Б.

В Казанлък работи аптека "Вита" на  ул."Славянска" №6.

В  началото на месец април ще стартира интернет платформа, на която ще може да се вижда новата Национална аптечна карта. Чрез нея ще се определят потребностите на населението от достъп до лекарствени продукти и фармацевтични услуги, осигурявани от аптеки и ще се идентифицират населените места, в които има недостиг.

Платформата ще показва броя на аптеките в едно населено място и дейностите, които извършват. За изготвянето й е използвана и систематизирана информация от регистрите  на Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по лекарствата и Националната здравноосигурителна каса. Електронният регистър на Българския фармацевтичен съюз, в който са вписани данните за всички магистър-фармацевти, имащи право да практикуват у нас, ще бъде свързан с уеб платформата за разпределението на аптеките.

Така всеки ще може лесно и по всяко време да провери коя е най-близката аптека с договор с Националната здравна каса, дали в нея се отпускат инсулини или се приготвят лекарства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама