Създателите на филма "Героите днес" почитат паметта на Пламен Горанов

10:18, 05 мар 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди три години на 6 март, България обяви национален траур, за да почете паметта на загиналия Пламен Горанов. На тази дата, и днес, ние помним злощастното събитие, както и целия политически пейзаж, довел народа до пълно отчаяние. Един кратък филм ни подканва да не забравяме за трагедията и да не погребваме българския дух, посочват създателите на "Героите днес".

 

Късометражния филм "Героите днес" е заснет във Варна от творческия тандем Мариета Печанска - Петър Бонин, през 2014 и е подкрепен от Община Варна. Историята е един мрачен поглед през призмата на изстрадалия български дух, търсещ отговор, търсещ решение, търсещ светлина. Един глас, загубен в пепел и мрак. 

 

"Ние празнуваме 3ти март и се надяваме и днес да имаме герои, с които да се гордеем. Героите днес са тъжни и техните борби отихват като глас в пустиня. Направихме този филм, от възмущение. Искаме да правим филми от възхищение." - споделя авторката Мариета Печанска. 

 

Премиерата на филма беше в 33тото издание на Фетсивал "Златна Роза". От днес, филмът е достъпен за свободно гледане онлайн. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама