Вандали трошили и крали табели в парк „Странджа“

10:33, 05 мар 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Планински вандали са събаряли упътващи табели в парк „Странджа“. А тези, които са им харесали, направо са си ги прибирали. Това е установила проверка на експерти на парковата дирекцията, които са обходили най-новите маршрути, за да проверят дали елементите за интерпретация по пътеките са били пощадени от зимата. Оказало се, че природата ги е пощадила, но не е хулиганите.

От ДПП „Странджа“ съобщиха, че с днешна дата всички интерпретативни маршрути са проходими, малко кални, но има възможност да се извървят. Възстановени са липсващите или съборени и изкъртени елементи от интерпретативния замисъл.

„Природен парк „Странджа“ е готов да посрещне своите първи за новия активен туристически сезон гости. Редките растения в разсадника в местността Качул също са преживели зимата и са в много добро състояние. Търиловото великденче и зелениката имат готовност да цъфнат, разбира се, когато им дойде времето, а то ще бъде много скоро“, заяви директорът на парка инж. Димо Димов. 

Разрушените от зимните наводнения мостове в района на Изворите на река Младежка вече са напълно възстановени. Реновирани са и десетки заслони, чешми, огледни места, кули за наблюдение. На територията на парка са разположени и нови тотеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама