1 114 кандидат-водачи на МПС са обучени в курсове на БЧК в област Разград

13:02, 05 мар 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 114 кандидат-водачи на моторни превозни средства са обучени в курсове за първа долекарска помощ на БЧК в област Разград през миналата година, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на секретарията на Областния съвет на хуманитарната организация.

Тя отбеляза, че курсовете, които се провеждат от Областния съвет на милосърдната организация, са ефективни, качествени и напълно отговарят на европейските стандарти. Постъпленията от обученията през отчетния период възлизат на 52 019 лв., със 143 лв. повече от предходната година.

Обучението на кандидат-водачите на МПС за оказване на първа долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия през годината е проведено от петима специалисти, хирурзи и анестезиолози.

 Анкети за обратна връзка са попълнили 280 бъдещи шофьори. 100 процента от анкетираните са дали отлична оценка за начина на поднасяне на учебния материал, 81 % от курсистите смятат, че обучението оправдава средствата и биха го препоръчали на свой близък, 79 на сто от кандидат-водачите на МПС се чувстват уверени да ползват уменията при нужда, а 96,3 %смятат, че практическата насоченост на курса е много добра.

През годината БЧК-Разград е провела обучения за оказване на първа долекарска помощ на доброволни отряди, курсове на служители във фирми, обучения и състезания на ученически екипи. Опреснителен курс за оказване на първа долекарска помощ са преминали и 21 водни спасители от областта.

Общо обучените да оказват първа долекарска помощ през 2015 година са 1 465 човека, от които 310 са ученици на възраст от 10 до 15 години. Тази година предстоят обучения на персонала на детски градини и учители в областта, допълни д-р Кехайова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама