Бюрократична бъркотия на Централните софийски гробища, въпреки че е Задушница

14:31, 05 мар 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешната голяма Задушница хиляди столичани се сблъскаха с неуредиците на Централните софийски гробища. Единствените автомобили, допускани в гробищния парк, са тези на инвалиди, които бяха задължени да носят със себе си не само инвалидния стикер, но и инвалидната карта, както и решението от ТЕЛК, съобщава бТВ.

Проверка на документите се извършва по средата на кръстовището пред Централните гробища и така допълнително се затруднява пътната обстановка. Образувано е огромно задръстване и няма къде да се паркира.

Пуснати са допълнителни автобуси и трамвай по линиите, които отиват до Централните гробища, коментираха от Столична община. От там препоръчват да се използва обществения транспорт, ако е възможно.

Друго неудобство е предизвикано от спряната вода в гробищата. Решението за това е административно и е взето, заради очакваното влошаване на времето и потенциалното замръзване на тръбите.

Отец Илиян напомни, че на днешния ден е редно да си спомним за тези, които са били с нас и да се помолим за покоя и мира на душите им.

По думите на отец Красимир Тонкин хората трябва да внимават с някои от свещениците в гробищния парк, защото не всички са признати от Българската православна църква.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама