Едва 10% от местата в центровете за бежанци у нас са заети

14:46, 05 мар 16 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едва 10% от местата в центровете за бежанци в България са заети. Нямаме информация обаче каква е ситуацията в Гърция. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя присъства на съвместното учение за опазване на границата, което се проведе днес при границата с Гърция.

Бъчварова заяви, че това, което е видяла по време на учението гарантирало на българските граждани, че в България „сме в пълна готовност да реагираме дори и при най-тежка ситуация за нелегално преминаване на българската граница от мигранти“.

„Основната цел на обучението беше в реална ситуация да видим разположението на силите, как се изпълняват основните задачи и най-важното да синхронизираме усилията между армията, "Националната полиция", "Гранична полиция" и жандармерията. Една ситуация, която е нова в момента и оттук нататък трябва да развиваме умения, за да можем да действаме така синхронизирано, както е необходимо”, обясни Бъчварова.

В обучението участваха 50 бойни единици сред които 2 хеликоптера, джипове с висока проходимост, бронирани машини тип "Пустинна котка", жандармерия, пожарна и линейки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама