Германия и Италия настояват за нова обща система за регистрация на мигрантите

16:22, 05 мар 16 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германия и Италия настояват за система за регистриране на мигрантите, която да бъде въведена в целия Европейски съюз. Освен това, двете страни искат и хармонизиране на процедурите за подбор и на правата на кандидатите за убежище.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер и италианският му колега Анджелино Алфано призоваха за амбициозна реформа на дъблинските регламенти, според които мигрантите са длъжни да искат убежище в първата страна членка на ЕС, в която влязат.

Идеята за подобна система не е новост. ЕС се опитва да я създаде още от 1999 г., но противоречията между страните членки по уеднаквяване на законите за предоставяне на убежище все още не са преодолени.

Министрите предлагат хората, нуждаещи се от защита, да бъдат идентифицирани още в родината им или в транзитните страни, преди да влязат в Европа.

Де Мезиер и Алфано посочват, че външните граници на ЕС трябва да бъдат обезопасени, за да се намали значително притокът на мигранти и бежанците трябва да бъдат разпределени на континента на принципа на годишни квоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама