Община Добричка кандидатства с проекти по национална кампания "За чиста околна среда”

16:56, 05 мар 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добричка кандидатства с проекти по национална кампания "За чиста околна среда - 2016" на тема "Обичам природата - и аз участвам", съобщиха от общинската администрация.

До 15 февруари своите проектни предложения са подали 5 детски градини и 3 училища, а до 26 февруари - 15 кметства и 2 кметски наместничества.

Своето участие с доброволен труд са изявили от всяко населено място хора от различен етнос, пол, социално положение и възраст.

Целта на кампанията „За чиста околна среда 2016 г.” е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременни тенденции в сферата на околната среда. С реализацията на дейностите по Националната кампания „За чиста околна среда 2016 г.” се цели постигане на резултати на територията на цялата страна.

С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистените площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и др. Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама