Фирма от Варна инвестира 2,2 млн. лева в макаронена фабрика край Добрич

17:10, 05 мар 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвеститор от Варна е заявил намерение да изгради фабрика за макаронени изделия, изцяло по италианска технология. Тя ще е позиционирана в землището на село Бдинци, община Добричка.

Инвестиционното предложение е на „ИДА Комерс груп“ – Варна. Дружеството има желание да закупи няколко имота в землището на селото. В тази връзка по предложение на кмета Тошко Петков Общинският съвет на Община Добричка, даде съгласие имотите да се разделят на части, съгласно действителното им предназначение, като се промени и начинът на трайно ползване на новообразуваните имоти.

Инвеститорът предвижда на първи етап ще бъде построена зърнобаза. Предвижда се до края на тази година да бъде направено проектиране на три силоза с обем 2500 кубични метра всеки и за получаване на разрешителни за строеж. До края на 2017 г. се предвижда да се построят силозите и сушилня.

„Предвиждаме да построим фабрика за правене на макарони, като използваме най-новата технология на Pavan Group, с които сме в преговори за закупуване ва линия за правене на паста по най-нови технологии – пълнозърнеста и от твърда пшеница, в различни форми и цветове“, посочва управителят на компанията Ивелина Папазова.

Във фабриката ще бъдат открити до 20 постоянни работни места, изключително за местното население.За да се осигури качество на конкурентния пазар на макаронени изделия ще бъде назначен гастроном, завършил италиански лицей.

Намеренията са  първоначалната инвестиция да бъде 2,2 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама