Конкурс за творба по цитат на Елиас Канети организират в Русе

18:11, 05 мар 16 / Култура 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе и Международно дружество „Елиас Канети“ обявяват Национален конкурс за художествена творба на тема „Познание, което не си се осмелил да имаш“ Елиас Канети (из. „Записки 1942-1985“). Информацията съобщават от Областна администрация - Русе, които са партньори на инициативата. 

Условия за участие:  В конкурса могат да участват ученици от  VIII клас до  XII клас, като всяко училище може да участва с до две творби от всеки жанр. Приетите форми на участие са есе, стихотворение, рисунка, кратък разказ „характеропис“ – в рамките на проект „Слуховидецът“ (допълнителна информация) 

Изисквания към литературните творбите: обем до 2 страници А4; шрифт - Times New Roman, големина на шрифта -12; полета на страница – горно, долно, ляво, дясно – 2 см; междуредово разстояние - single. Изисквания към рисунките: материали и техника по избор. Формат на творбите: по избор на участниците в конкурса , но не по-голям от 50/70 см; Творбите задължително да са поставени в паспарту. Конкурсни творби  няма да бъдат връщани. Организаторите запазват правата за експониране, представяне и ползване на рисунките за всякакви цели по темата.

Към творбите да е приложена следната информация: трите имена на автора; възраст, клас, училище; адрес и телефон за контакт с участника; име и фамилия на преподавателя/ръководителя и негов телефон за връзка.

Срок за представяне на творбите: до 11.04.2016 г. на e –mail: [email protected] или на хартиен носител на адрес: гр. Русе - 7000, ул. „Борисова” 22, ПГИУ „Елиас Канети” – Русе, Калина Пенева. Рисунките   се приемат в канцеларията на училището или по пощенски път.

Награди: Сертификати  за всички участници; Грамоти и предметни награди за първите три места във всеки жанр.

Отличените творби във всеки жанр ще бъдат представени на литературно четене и изложба в Австрийската библиотека в Международно дружество  „Елиас Канети“ – Русе на  25.04.2016 година. Също така ще бъдат преведени на немски език и ще бъдат включени в представителните изяви на Международно дружество „Елиас Канети“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама