Божидар Димитров: Европа не трябва да има нищо общо с примитивния азиатски диктатор Ердоган

18:22, 05 мар 16 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европа не би трябвало въобще да разговаря с президента на Турция Реджеп Ердоган, който е един примитивен азиатски диктатор. Това каза пред София Topnovini.bg директорът на Националния исторически музей (НИМ) проф. Божидар Димитров във връзка с действията на турското правителство спрямо опозиционния вестник „Заман“.

Той определи този ход на Анкара като недемократичен, но оправда политиката на Европейския съюз с обстоятелствата, които следват от бежанския поток към Стария континент. Той определи като рекет 3-те млрд. евро, които Брюксел трябва да плати на Турция за това, че ще задържи бежанците на територията си.

„Трябва да сме много сериозно подготвени, защото от Турция може да се очаква всичко. Няма никаква гаранция, че няма да пусне натрупаните милионни маси имигранти към Балканите и Западна Европа. Трябва да бъдем готови, за да отбием удара“, коментира директорът на НИМ.

Според него това може да се случи, ако България довърши високата 4 метра ограда по границата с южната ни съседка. По думите на Димитров Европа трябва да приеме предложението на българския премиер Бойко Борисов и да наложи на имигрантите да минават само през граничните контролно-пропусквателни пунктове. Всички останали, хванати да пресичат границата нелегално, трябвало да се връщат обратно там, откъдето са дошли.

Божидар Димитров отчете като добро решението на българския парламент да изпрати военните по границата ни. Според него силите на полицията не достигат, за да отблъснат "ислямската инвазия".

„Редно е да се упражни сработването между двата вида оторизирани институции за опазване на обществения ред и националната ни сигурност“, каза шефът на НИМ във връзка с днешното учение по границата с Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама