Щангистът Васил Маринов със сребро от турнира в Бурса

18:46, 05 мар 16 / Спорт 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаникът на АСК по вдигане на тежести – Сливен Васил Маринов спечели сребърен медал от Международния турнир за кадети до 17 години в Бурса.

За втората позиция в категория до 94 килограма сливналията постигна двубой от 260 килограма. Победител е представителят на Грузия с резултат от 322 кг.

Маринов е  ученик в Спортно училище „Димитър Рохов”. Той е сребърен медалист от Европейското първенство за кадети през лятото на 2015 година, като тогава за отличието записа двубой от 246 кг, с 4 европейски рекорда. Подготвя се при треньора Пламен Братойчев.

На турнира в Бурса по покана България участва с осем щангисти. Те спечелиха три отличия, а в отборната надпревара се наредиха на втора позиция. Първи са домакините от Турция, а трети състезателите на Грузия.

Проявата се организира от трикратния олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу. Легендарният щангист си е поставил за цел да върне славата на Турция във вдигането на тежести. Той търси бъдещи шампиони, обикаляйки южната ни съседка и събира най-добрите млади щангисти в турнир.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама