Ето какво свършиха армията и полицията на границата с Гърция (видео)

19:03, 05 мар 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската армия и МВР проведоха съвместно учение по границата с Гърция, кръстено "Граница 2016". То целеше координиране на действията при проблеми с мигранти. Учението изпробва възможностите на държавата ни за поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили.

 

Те бяха одобрени с единодушие в парламента тази седмица, които позволяват военните да помагат при охраната на границата ни. Учението беше заръчано от премиера Бойко Борисов в последния работен ден от тази седмица, като той присъства лично на него.

 

За целта Борисов долетя с хеликоптер, като бе придружен от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.

 

„Всички държави ни подкрепят, защото се убедиха, че твърдият вариант на нашия приятел Виктор Орбан да се строят изгради в сърцето на Европа, ще жертва страни от периферията като нас. Другия вариант също обаче не го подкрепям – да им даваме пари, работа, подслон и всеки да си идва от където си пожелае“, каза премиерът.

 

Видео от учението "Граница 2016" бе разпространено от пресцентъра на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама