Агенцията по храните връща на Гърция тонове портокали и зеле

19:58, 05 мар 16 25 190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) връща на Гърция 19 тона портокали и 3 тона прясно зеле с неясен произход, заяви пред "Фокус" инж. Антон Величков, заместник-директор на агенцията.

„Движението по отношение на стоката с произход от Гърция не е засилено. Минали са общо 11 пратки, две от тях са върнати – това не е малък процент, при това в рамките на два дни. Основната цел на тези проверки е да не се допусне нискокачествена стока да бъде реализирана на нашия пазар“, обясни инж. Величков.

По думите му от 2 март има заповед на изпълнителния директор на БАБХ за засилен контрол по граничните пунктове с Гърция, като проверките ще продължат до края на април. Величков подчерта, че няма да има почивни дни, като е възможно да се провеждат и нощно време. Той допълни, че са получили сигнали, че от борсата от Солун се товарят некачествени стоки.

„Затова сме по-бдителни на „Кулата” и на „Илинден”. Засилени проверки ще има и на борсата при село Кърналово до Петрич. Там също ще има внезапни проверки за качество и произход на стоката. Районът е такъв, че има доста местни търговци, които ходят в борсата в Солун и купуват по-нискокачествена стока, а след това се предлага на нашата борса в Кърналово”, обясни още Антон Величков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама