Четирима апологети на дясното предложиха манифест, че няма ляво и дясно, заяви Миков

21:00, 05 мар 16 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последните дни четирима апологети на дясното са предложили манифест, който проповядва, че няма ляво и няма дясно. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на среща с младежкото обединение на левицата в Сливен, съобщиха от пресцентъра на партията.

Коментарът му е по повод това, че на 3 март Евгений Дайнов, Александър Кьосев, Огнян Минчев и Антоний Тодоров представиха официално манифеста си "За републиката", под който се подписаха над 1 800 души.

Според Миков, когато от дясно се говори за промяна на статуквото, трябва да се зададе въпросът "защо?". Той бе категоричен, че това е само за смяна на лицата, но не и на политиките и припомни, че парламентът отхвърлил предложението за индексиране на обезщетението за деца до 2 години с минималната заплата, на фона на спада в раждаемостта и тежката демографска картина.

"Обществото ни обаче не реагира на това. То трябва да бъде събудено, да бъде политизирано. Младите хора трябва да помогнат за това. Трябва да потърсим новата сила пред левицата. Тя може да дойде именно от вас, от младите", подчерта Миков. 

"ГЕРБ се провали в президентската институция. За този провал отговорност носи не Росен Плевнелиев, не Маргарита Попова, а политическа партия ГЕРБ", коментира още Михаил Миков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама