Над 130 фирми участват на изложението БАТА АГРО в Стара Загора

06:55, 08 мар 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие днес в 11.00 часа пролетното изложение БАТА АГРО 2016. Над 130 фирми ще се представят на изложбена площ от над 25 хил. кв. метра от 8 до 12 март на летището в Стара Загора.

Селскостопанското изложение ще покаже последните тенденции и новости в бранша, с акцент агротехника, подходяща за пролетната кампания. В деня на откриването е предвидена делова програма. От 14.00 часа ще де проведе семинар на тема: „Директни плащания и мярка 6.3 - развитие на малки стопанства”, предвидена да стартира през април 2016.

В семинара ще участват: Васил Грудев, зам.-министър на земеделието и храните, Антон Аспарухов, директор на Дирекция „Развитие на селските райони” и Владислав Цветанов, експерт в Дирекция „Развитие на селските райони” в Министкрество на земеделието и храните (МЗХ).

На 11 март от 11.00 до 13.00 часа в пресцентъра ще се проведе дискусия на тема: „Управление на механизирани работи в земеделието, с използване на норми и нормативи”, организирана от БАТА АГРО съвместно с Институт за аграрна икономика. Лектор е доц. Нина Котева и модератор проф. Димитър Николов. 

В дискусията ще участват експерти от МЗХ, Държавен фонд „Земеделие”  и Министерството на икономиката, както и представители на браншовите организации в земеделието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама