Проф. Боян Биолчев представя „Амазонката от Варое“ в Русе

06:57, 08 мар 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Проф. Боян Биолчев ще посети Русенския университет на 10 март, съобщават от РУ "Ангел Кънчев". В програмата му е предвидена среща с ректорското ръководство, а по- късно през деня, от 17 часа, в зала 2 (Конферентна) на Канев център, той ще представи книгата си „Амазонката от Варое“ пред членовете на академичната общност.

На русенската премиера на творбата ще присъстват директорът на издателство „Захарий Стоянов“, Иван Гранитски и Димитър Радичков, директор на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“.

Представяне на книгата е предвидено и от 18:30 ч. на същия ден в зала "Изкуство" на Регионална библиотека "Любен Каравелов".

Проф. Биолчев пише „Амазонката от Варое“ през 2005 година, а през следващата творбата печели наградата „Вик“ за български роман на годината. Книгата е седмата поред от общо 11-те тома събрани съчинения на автора, публикувани от издателство „Захарий Стоянов“.

Писателят Боян Биолчев е професор по славянски литератури. Той е председател на Националната агенция за оценяване и акредитация и на Акредитационния съвет, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

Бил е ректор на Софийския университет с два мандата – от 1999 до 2003 г. и от 2004 до 2007 г. Автор е на множество книги – сборници с разкази, сборници с новели, книги за деца и романи. Има сценарии за игрално и документално кино. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама