Разчистиха първите незаконни автоморги в Плевен

07:11, 08 мар 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незаконната автоморга на булевард „Георги Кочев“ и улица „Гренадерска“ вече е разчистена. Това съобщиха от пресцентъра на Община Плевен и заплашиха нарушителите, че дейностите в тази насока ще продължат с пълни сили.

Собствениците на нелегалните гробища за автомобили ще получат писмено уведомление, да не предприемат повторно незаконни действия. Кметът Георг Спартански бе категоричен, че акцията няма да бъде еднократна:

„Тази акция не е еднократна и не е до следващите избори. Това ще бъде периодично наше усилие, повече незаконни автоморги няма да има. Който мисли да се занимава с такъв вид дейност, има законни начини за това – за регистрация, получаване на разрешителни, одобрение за площадки и др. Ще се кара по ред и по закон, за да заприлича Плевен на град", заяви той.

От началото на тази седмица, общински служители започнаха и проверки за паркирани излезли от употреба автомобили, като целта е да бъдат разчистени. В продължение на 14 дни инспектори ще обиколят целия град, обръщайки особено внимание на пространствата пред и около жилищните блокове, улиците.

С провеждането на инспекцията ще бъде изготвен списък с паркираните излезли от употреба автомобили, след което ще започне процедура по уведомяване на собствениците им. Ако те не ги премахнат доброволно в указания законов срок, старите МПС-та ще бъдат принудително репатрирани.

За целта има вече определена и подготвена площадка, на която ще се складират, уточни кметът Георг Спартански. Той допълни, че след като изтекат сроковете за съхранение, старите коли ще бъдат предавани директно за скрап.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама