Собствениците на занемарени сгради в Плевен с ултиматум да направят ремонт

07:21, 08 мар 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собствениците на занемарени сгради в центъра на Плевен, скоро ще получат покана от общината, да приведат имотите си в опрятен вид. Това съобщи кметът Георг Спартански пред журналисти.

Той уточни, че вече е издал разпореждане до главния архитект и ресорния заместник – кмет, незабавно да се изготвят предупредителни писма до собствениците на всички проблемни постройки в центъра на Плевен.

В честитката те ще бъдат информирани, че при наличие на проблеми по външния вид и функционалността на сградите, нередностите да бъдат отстранени срочно или ще им бъдат наложени санкции.

„Не е нормално да вземаш хиляди левове от наеми за магазини и да не виждаш, че фасадата на сградата ти е в окаяно състояние. Ами ако тухла убие някое дете или удари човек, какво правим?“, обоснова се градоначалникът.

Спартански допълни, че е крайно време Плевен да придобие естетичен вид, който няма да ни кара да се срамуваме.

„Като ходим по чужбина се снимаме пред добре поддържани исторически фасади, а тук ни е срам от нашите. Това е безобразие. Собствениците ще бъдат принудени да спазват законите“, заключи кметът по темата.

Конкретните санкции срещу недобросъвестните собственици вече са определени: затваряне на магазини, поставяне на прегради, спиране на ток и вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама