Фермер гледа 100 овце в Калековец, кърлежи тормозят жителите на пловдивското село

07:24, 08 мар 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жалба до 5 институции подадоха жители на пловдивското село Калековец срещу тормоза, който местният животновъд Стоян Гогичев им налага повече от 12 години. „Сигнализираме и молим за помощ не за първи път, за нас това е една дългогодишна ужасяваща сага, превърнала махалата ни в кошмарно място за живеене“, заяви от името на потърпевшите Костадин Динков

В нея живеещи на ул. „Алеко Константинов“ заявяват, че стопанството на съседа им е най- ужасното място за отглеждане на животни, които са слаби, недохранени, повечето болни от краста. Когато нашият мил съсед Стоян не е в настроение и започне физическа саморазправа с най - непослушните от тях, които не „разбират от дума“, се молим да няма жертви, пишат те.

„Тъжно е да се гледа как над 100  малки и големи животни се блъскат едни в други в опит да достигнат 2-3 хранилки и поилки или кофите,  от които обикновено се хранят“, заяви Костадин Динков

На фона на всичко описано фермерът не изпитва никакво притеснение и уверено заявява на съседите си: „Мен никой нимой ма мръдни!“ И продължава да развива дейността си  повече от 12 години.

„Много пъти сме изпращали сигнали и жалби, но нито една не е довела до желания резултат“, заяви Динков. Хората са категорични, че няма да се откажат от битката и са готови на решителни действия, за да я доведат докрай, особено преди идването на летния сезон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама