Анализират интеграцията на ромите в семинар на тема „Проучване в общността”

07:36, 08 мар 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В периода от 8 до 10 март Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” ще проведе семинар на тема „Проучване в общността”. Обучението ще се проведе във Велико Търново и в него участие ще вземат общностните модератори от Центровете за развитие на общността, създадени към Център „Амалипе” в страната.

 

Семинарът  включва представяне и обсъждане на годишния отчет за дейността на центровете по места, проведени кампании и активности, разрешени случаи на ранни бракове и реинтегрирани в системата на образованието деца, както и отчет за проведени здравни беседи. Изводите от споделените трудности в работата на терен ще допринесат за подобряване на работата на модераторите в общността.

 

По време на семинара ще бъде представен проектът „Прозорци към света”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в рамките на процедура „Активни”.

На 9 март модераторите ще имат честта да се срешнат с г-н Хилъри Шелтън, директор на Вашингтонското бюро и вицепрезидент на организацията „Национална асоциация за напредък на цветнокожите хора”, отговарящ за правозащитната дейност и разработване на политики, който ще сподели опита си. Срещата на г-н Шелтън с представители на организацията е част от визитата му във Велико Търново, която се провежда със съдействието на Посолството на САЩ в България.

 

Семинарът се провежда в рамките на Проект „Общностен мониторинг”, изпълняван от Център „Амалипе”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама