Хасковлия осъди Общината за непочистен път от снега

07:39, 08 мар 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хасковлия осъди кметството, защото си е разбил колата заради непочистен път в областния град. Решението на окръжните съдии Милена Дечева, Жулиета Серафимова и Тодор Хаджиев е окончателно.

Мъжът шофирал личният си автомобил „Дачия Логан”. На 31 декември 2014 г., на кръстовище в Хасково се блъснал в електрически стълб. Пътното платно било заснежено и заледено. Опесъчаването е задължение на общинското предприятие «Екопрогрес». Тяхно задължение е дейността по зимното поддържане на пътната мрежа в Хасково.  Оказва се, че заради непочистване и неопясъчяване, мъжът е загубил контрол и се блъснал в ел.стълб.

Щетите били доста, установява експертиза представена пред Окръжен съд Хасково.  

По време на процеса се установило още, че след удара на Дачия-та в стълба, в нея започнали да се удрят и други коли. Пътят бил толкова хлъзгав, че дори и човек трудно вървял пеша, твърдят свидетелите по гражданския процес.

Георги Иванов, решил да съди кметството и е поискал Община Хасково да му възстанови щетите, които са в размер на 2517.98 лв. Първоначално състав на Районен съд Хасково се произнесъл в полза на общинска администрация. Окръжен съд обаче отменя и се произнася в полза на хасковлията, на който ще му бъде възстановена изцяло сумата, защото решението не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама