Сашо Диков: Цацаров нямаше да бъде главен прокурор в нормална държава

09:15, 08 мар 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сотир Цацаров нямаше изобщо да бъде избран за главен прокурор в нормална държава. Това заяви в интервю за София Topnovini.bg журналистът Сашо Диков по темата за първата му книга "Истината боли".

Коментарът му бе направен в отговор на въпрос за това кое в книгата може да ни шокира. Той посочи, че му е трудно да каже, тъй като това са неща, които е преживял, а някои от тях и говорил.

"Но говоренето отминава, докато тук остава черно на бяло. Когато казвам, че по върховете на политиката има хора, които не им е там мястото, когато казвам, че не може да се управлява държавата както Бойко Борисов я управлява, когато казвам, че президентът Плевнелиев се превърна на карикатура на самия себе си, че не може патриархът да е ченге на Държавна сигурност и подобни други работи - сигурно това звучи шокиращо, особено за хора, непознати с нашата действителност. За тях няма как да не е шок".

Той допълни още, че работи над книгата си 40 години, но му е отнело два месеца и половина-три за самото й написване.

"40 години събирам впечатления, близо 40 години съм в журналистическата професия. В книгата става дума за преход от най-ранното ми детство плюс нещата, които ми се случваха като журналист в националната телевизия, след това в Канал 3 - почти 15 години като програмен директор, след това в “Нова” и чак до сега. Така че е относително да се каже колко време съм работил, но я написах септември, октомври и ноември - тези три месеца", разказа Сашо Диков.

Цялото интервю със дългогодишния журналист Сашо Диков можете да прочетете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама