Цветанов с обвинение срещу Лозан Панов, Цацаров - целият в бяло

09:29, 08 мар 16 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обвини председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, че повишил съдиите, които са водили делата срещу него. Тогава съдия №1 бе шеф на Апелативния съд.

"След решението на апелативния съд единият съдия в новото управление на новия шеф на ВКС Лозан Панов получи развитие. Спас Иванчев получи своето повишение в рамките на седмица. Защо г-н Панов не говори за това", запита Цветанов в ефира на bTV.

"Никой не говори за съдебните състави - осъдителната ми присъда беше наложена от съдия, който беше командирован и получи възмездие работата в Германия на неговата жена да бъде продължена с 1 година", допълни той.

Междувременно Цветанов индиректно потвърди твърдението на следователя Бойко Атанасов, че следствията срещу бившия вътрешен министър и настоящ председател на вътрешната комисия в парламента, са започнали след изказване на депутата от ДПС Делян Пеевски от трибуната на Народното събрание и по негово нареждане. "Това беше ясно за всички. Не само за това дело, а и за данъчната ми проверка", каза Цветанов. "Защо тогава никой не говореше по тази тема, че има политическа репресия срещу мен и беше включен целият инструментариум да бъде унищожена ГЕРБ и да бъда унищожен аз", запита ексвътрешният министър.

Същевременно обаче ръководителят на органа, който повдигна обвиненията - главният прокурор Сотир Цацаров, нямал никаква вина. Цветанов е убеден, че по делата срещу него Цацаров е бил подведен от наблюдаващи прокурори, които "искали да се харесат".

"В момента съм в ситуация, в която мога да заведа дело срещу държавата, но няма да го направя. Това е моята държава, моята родина", казва вторият в ГЕРБ.

Цветанов потвърди, че комисията, която трябва да разследва намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика, ще бъде закрита. "Ще има първо заседание на комисията, на което колегите ще предложат тази дейност да бъде прехвърлена на комисията по външна политика", заяви той.

Цветанов съобщи също, че днес ГЕРБ ще вземе решение дали да оттегли кандидатурата си за председател на Комисията за защита на конкуренцията. Преди седмица в парламента беше внесено предложение това да е бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков - единственият обвиняем за аферата “Костинброд”.

Но преди ден в Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че кандидатурата ще бъде оттеглена, за да не го обвиняват от ДСБ в "сговор с ДПС и БСП".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама