Набират кандидати за начална и специална военна подготовка в Търговище

09:33, 08 мар 16 25 853 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна записване за курсове по начална и специална военна подготовка в Търговище. Процедурата е разкрита със заповед на министъра на отбраната и ще се проведе на два етапа през годината.

Първото обучение е от 11 до 28 април, а срокът за записване е до 18 март, а второто е от 10 до 28 октомври, а желаещите да се включат подават документи до 14 септември.

База за обучението по начална военна подготовка е военно формирование 22160-Плевен.

Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани и да нямат друго гражданство, да са годни и психически пригодни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и срещу тях да няма образувано наказателно производство.

Документите им се приемат във Военното окръжие в Търговище. Пакетът включва автобиография, копие от диплома за завършено образование, копие от лична карта, лична амбулаторна карта с отразен здравословен статус от личния лекар, свидетелство за съдимост и удостоверение от регионалния център за психично здраве. 

Успешно завършилите курсовете за начална военна подготовка полагат военна клетва, получават военно звание и се зачисляват на военен отчет.

Повече информация кандидатите могат да получат на телефон 0601/62431 или във Военно окръжие – Търговище,  както  и в офиса за Военен отчет в Община Търговище стая 37.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама