Осигурена е издръжката на ферибота в Белослав

09:41, 08 мар 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издръжката за  ферибота, който свързва двата бряга на Белослав, за тази година е в размер  на  1 337 200 лв. и е осигурена.   Това съобщи за „Топ новини“ кметът на общината Деян Иванов. Предвидени са и 150 000 лв. за доков ремонт.

„За 4 години фериботът е спирал само за два часа поради лошо време и ремонт на една от машините. В случай  на  авария  на  ферибота, както и при доков ремонт, който не трябва да продължава повече от 7 дни,  транспортната  връзка се  осъществява  от  моторния кораб „Белла“. Той обаче е само за пасажери. Затова има  нужда от закупуване  на  още един ферибот за 15 коли“, обясни Иванов. По думите му нов ферибот от този тип струва 1,2 млн. лв., ак се купи втора употреба, ще са нужни 600 000 лв.

Придвижването между двата бряга на Белослав се извършва чрез фериботен кораб от края на 70-те години. С построяването на канала между Варненското и Белославското езеро градът е разделен на 2 части, като по-голямата част от него е откъсната от гарата. Понтонният мост, който е свързвал двете части на града до 1978 г., се преобръща от претоварване при нещастен инцидент, при който загиват 65 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама