Опашки за цветя се извиха в Бургас

10:13, 08 мар 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дълги опашки извиха бургазлии пред магазините за цветя от рано тази сутрин, видя репортер на Topnovini.bg. Причината е ясна – днес е 8 март, празник на жената. Мало и голямо се нареди да избира цветя и букети за своите майки, сестри, дъщери, любими…

Най-щастливи на този ден са търговците, които се надпреварват да предлагат различни по вид от красивите растения. Нормално, цените сега са малко по-високи от обичайните за другите дни през годината. В зависимост от това дали продавачите са в центъра на града или в крайните комплекси най-обикновено цвете в станиол може да се купи за от 1 до 2,50 лв. Букет от няколко цветя върви за 3-3,50 лв. В жк „Изгрев“ розите се продават за по 4 лв., а лалетата за по левче. Цветята в саксия вървят между 5 и 6 лв. в зависимост от вида и аранжировката.

По случай празника в Бургас и областта са предвидени редица прояви. Така например в галерия „Богориди” ще бъде наредена изложбата „Така го правят жените”. В читалището на село Росен пък ще се проведе осмомартенско тържество. Най-малките възпитаници на местното училище „Христо Ботев” са подготвили музикално-артистична изненада за своите майки и учителки, а децата от по-горния курс ще рецитират стихове със своите родители. Това ще стане в присъствието на началника на Регионалния инспекторат по образованието в Бургас Виолета Илиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама