Търг за пасища и мери провежда Община Търговище

10:49, 08 мар 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на пасища и мери, собственост на Община Търговище, ще се проведе на  09.03.2016 г. от 10.00 часа в зала № 74 в сградата на Общината.

Това съобщи ресорният заместник-кмет Емине Якубова.

Земеделските земи, предназначени за пасища и мери, са за индивидуално ползване и ще се наемат за една стопанска година. Това са общинските площи, които останаха след сключване на 5-годишни договори с животновъдите.

Определените парцели са в землищата на 17 села от общината.  Най-много пасища и мери се отдават в района на Александрово, където са предвидени общо 173 дка в 7 парцела. В Здравец  са обявени на търг 165 дка на 7 места, а в землището на Миладиновци – 160 дка в 5 участъка.

Пазарните цени за дка, според категорията на земите, започва от 4 лв., като по-масово са по 5 и 7 лв.  Най-високи са отделни парцели в землищата на Миладиновци, Ловец и Острец, където пазарните цени стигат до 12 лв. за дка. Има и 7 дка в района на Острец, където пазарната оценка е 13 лв./дка, уточни Якубова

Според заповед на кмета на общината д-р Дарин Димитров, допускането на участниците в наддаването става в открито заседание на тръжната комисия. При предложена еднаква най-висока цена от повече участници, търгът продължава между тях с явно наддаване при стъпка 10 % от предложената еднаква цена. След приключване на търга, комисията ще състави протокол. Договорите със спечелилите търга участници ще се сключват, след като бъде заплатен наемът за стопанската година, съобщи заместник-кметът Якубова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама