Ангелкова плаши с липса на ски в Банско, ако се развали концесията

10:50, 08 мар 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на туризма Николина Ангелкова заплаши, че при разваляне на концесията за Банско може да се стигне до момент, в който минимум 5 години в курорта няма да може да се извършва нищо на ски съоръженията. Думите ѝ дойдоха ден след обсъждането дали да се направи втори лифт в Банско.

„Рисковете за държавата при прекратяване на концесията в този курорт се изчисляват в милиони. Ако се прекрати едностранно, трябва да се възстановят на концесионера всички инвестирани от него средства за подобрявания, извършени на територията на концесията. Реален е шансът минимум 5 години в Банско да не може да се извършва нищо на територията на курорта, защото ще има съдебен спор“, заяви Ангелкова пред Нова телевизия.

На вчерашната среща в министерството на екологията ресорните министри и представители на екологични и бизнес организации обсъдиха бъдещото развитие на ски курорта, като основната тема беше концесията на ски зоната, дадена още през 2001 г. на фирмата "Юлен". До общо решение по казуса обаче не се стигна.

Ангелкова не подмина и темата със забраната за къмпингуване на разстояние до 100 метра от плажната ивица. Това решение на парламента предизвика сериозен обществен отзвук, като се стигна и до протести и затваряне на възловото столично кръстовище при Орлов мост.

„Няма да може да се къмпингува в зона „А“ извън определените за това места. Има изисквания да има ток, вода, тоалетни, както и възможност за паркиране. Тоест, да бъдат осигурени някакви минимални условия, така че всеки, който почива, да го направи нормално“, уточни Англекова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама