Нова дестилерия за лавандула ще се изгради край Добрич

10:55, 08 мар 16 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дружество от Добрич има намерение да изгради дестилерия за преработка на лавандулов цвят, склад за подготовка на продукцията и навес в района на село Попгригорово, община Добричка. Инвеститоръ е ЕТ "Славяна Статева".

Превдижда се площта на дестилерията и допълнителните постройки да СА разположени на терен от 8 декара.

Производствени параметри на дестилерията за преработка на лавандула са пеработка на лавандулов цвят от 72 кубически метра за 8 часа, а добитото масло – 160 л/ 8 часа.

Инсталацията ще работи средно 8 часа на ден при едносменен режим на работа. Обработката на доставената суровина трябва да се извършва до 24 часа след доставката й. Преработката на цялата реколта трябва да стане в рамките на 20 дни и се жъне само при слънчево време от 10 до 15 часа, като в противен случай етеричното масло отива в корените и добива на масло рязко спада.

Размерът на инсталацията съответства на произвежданият от фирмата лавандулов цвят. Фирмата разполага в момента с 210 дка лавандулов цвят, като на ден могат да се жънат до 20 дка. Във втора година на рекултиране това са окколо 4,6 кубически метра от декар. Това са 980  кубически метра продукция от собствено производство. Общия капацитет на инсталацията за 20 дни е 1400 кубически метра. При среден добив от 13 л/дка се очаква да се получат 2730 л лавандулово масло от собствено производство и 1170 л лавандулово масло от изкупени суровини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама