Борислав Сандов и Любо Ганев в лют спор за Банско

11:01, 08 мар 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Борислав Сандов от „Зелените“ и легендата на българския волейбол Любо Ганев влязоха в остра схватка по темата „втори лифт на Банско“ в ефира на бТВ. През повечето време двамата говореха едновременно, а на водещия се наложи дори да помоли за „малко тишина“.

Ганев е един от спортистите, които подписаха декларацията с искане за развитие на зимния туризъм, а ден по-рано на среща, посветена на концесията на Банско, властта и еколозите не се разбраха.

Той се възмути, че природозащитниците спират плановете за втори лифт. Посочи, че Банско вече е курорт от европейска величина, а на лифта опашката достига 1-1.5 км и се чака по 2 – 2.5 часа. „Вие не сте държавата, не можете да спирате развитието. Спортистите ни няма къде да тренират“, посочи Ганев. Допълни: „Не карам ски, нямам хотел на Банско и не може да ме обвините. Защо не протестирате като секат незаконно горите“.

Сандов му отвърна, че някой се опитва да си измие ръцете с тях, защото те не искат нищо да спират, също са за развитието на спорта, но всичко трябва да е в рамките на закона. Той припомни многобройните констатирани нарушения на „Юлен“.

„Няма проект за втори лифт, а за увеличаване на площта и таксата. Сериозно нарушение на закона през тези 15 години. Сега държавата казва: да променим правилото, за да не е нарушение“, обобщи Сандов ситуацията.

Той опита да заговори на Ганев за собственика на офшорката, която стои зад „Юлен“ Георгиус Георгиу, но ексволейболистът отвърна, че не го интересува кой е собственик, а развитието на спорта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама