Оставиха в ареста биячите от Околовръстното (обновена)

11:05, 08 мар 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд (СГС) потвърди мярката за задържане на тримата биячи от Околовръстния път в столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg. Мутрите, пребили Васко Наумов и съпругата му заради използван клаксон, остават в ареста.

На 26 февруари Софийският районен съд реши трима от четиримата, на които прокуратурата повдигна обвинение за побой на Околовръстния път на София, да останат в ареста.

Както в решението на Софийски районен съд, така и според Софийския градски съд има опасност ако тримата биячи бъдат пуснати под гаранция или домашен арест да се укрият или да извършат ново престъпление.

„Обстоятелството, че деянието е извършено от хулигански подбуди е неуважение към обществото. Няма данни за някакви предходни лични мотиви, но е очевидно, че средната телесната повреда е нанесена с хулигански подбуди“, заяви съдията по делото пред обвиняемите.

Прокурорът по делото обясни, че деянието е „крайно цинично“ заради начина, по който е извършено, както и мястото, на което е извършено.

„Вижда се пълната липса на респект от околните граждани и правоохранителните органи. Едва ли промяна на мярката на неотколонение ще респектира обвиняемите, за да спазят домашен арест или парична гаранция“, обоснова се той.

От своя страна защитата заяви, че не е редно единият от обвиняемите – Христо Христов, да се третира като другите двама, които са осъждани. Адвокатът на подсъдимите Мариана Тодорова посочи, че Георги Близнаков е осъден за неизплщане на издръжка на децата си. Александър Гечев също е бил осъден условно през 2015 год., но присъдата му е изтекла.

„Не смятам, че мярката на Христо Христов трябва да се извежда от свидетелствата за съдимост на другите двама и от степента на висок обществен интерес по делото“, каза пред съда адвокат Мариана Тодорова.

В крайна сметка и СГС остави тримата биячи в ареста. Извършеното престъпление предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама