Нови възможности за кандидатстване за евросредства представиха в Русе

11:25, 08 мар 16 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможностите за партньорство в контекста на Индикативната годишна програма за 2016 г. по оперативна програма (ОП) „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 бяха представени днес по време на първото за годината заседание на Постоянната секторна комисия в областта на индустрията и новите технологии към областната администрация. Председателстващ заседанието беше зам.-областният управител Явор Янчев.

На присъстващите беше представена информация за отворени процедури за кандидатстване по оперативни програми за програмен период 2014-2020, свързани с темите, по които работи Комисията.

Приоритетните оси за програма Наука и образование за интелигентет растеж са 4, от които 3 основни. По първата ще се финансират научни изследвания и технологично развитие. Предвидените средства по нея са 560млн. лв. По ос две се осигурява учене през целия живот, с цел инвестиции в обучението и образованието, включително професионалното такова. Третата касае образователната среда за активно социално приобщаване, с цел насърчаване социалното приобщаване и борба с всички форми на дискриминация.

Новите възможности осигуряват шанс на бизнеса за финансиране на машиностроенето, производство на различни уреди, роботиката, безотпадъчни технологии, информационни технологии, дизайн, медицина, 3D приложения, производство на храни, козметични продукти, нанотехнологии, биотехнологии, на медицинско оборудване, архитектура, културно наследство, екстремни спортове, алтернативен туризъм и др. 

От българския клон на Мидйоркширската търговско-индустриална камара представиха инструмент за самооценка и самоучител за работодатели и мениджъри. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама