Разкриват паралелка по китайски език в бургаска гимназия

11:31, 08 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паралелка с изучаване на китайски език ще бъде разкрита в едно от бургаските средни училища. Това е договорено по време на посещението на българската делегация в Китай преди дни, в която беше и заместник-кметът Красимир Стойчев, съобщиха от Общината.

Китайската държава е готова да осигури за своя сметка необходимите квалифицирани преподаватели. Обсъждана е възможността в перспектива техни студенти да се обучават в двата университета в Бургас.

При посещението в Китай са изтъкнати туристическите предимства на Бургас. За директни самолетни полети обаче може да се мисли само ако броят на китайските туристи, които посещават България годишно, надвиши 20 000.

Както Topnovini.bg вече съобщи, по време на посещението в най-многолюдната страна в света бе подписано междудържавно споразумение, по силата на което се създава нов търговски маршрут. Блок-влак ще пътува по линията Китай - Казахстан - Азърбайджан - град Поти /Грузия/, оттам стоките ще стигат с кораб до Бургас и отново чрез железопътен превоз ще се отправят към останалите европейски държави на запад. Оператори на линията ще бъдат китайската държавна компания Zhengzhou International Hub Development and Construction Co (ZIH) и българската "Деспред".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама