Селата в община Шумен ще си плащат данъците по електронен път

12:08, 08 мар 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири села в община Шумен – Царев брод, Велино, Коньовец, Панайот Волов вече имат възможност да плащат данъци за недвижими имоти и таксата смет по електронен път. Това обявиха от пресцентъра на Общината.

От днес ще заработят каси за плащане по електронен път и в селата Струйно, Белокопитово, Лозево, Градище, Черенча, Средня, Новосел и Мадара.

Касите в малките населени места на община Шумен работят както в града. Има изградена интернет връзка с общинската данъчна служба в Шумен.

На касите в селата хората могат да платят и данъкът за моторните превозни средства, но за технически преглед на автомобила е необходим стикер, който се издава в общинската данъчна служба в Шумен.

До обяд в четвъртък ще бъде пусната и интернет връзката с кметствата в южната част на общината – Васил Друмев, Илия Блъсково, Овчарово, Вехтово, Ветрище, Ивански, Радко Димитриево, Салманово, Мараш и Дибич.

Все още е затруднено изграждането на интернет връзката за селата Костена река, Кладенец и Друмево. Там до този момент не е имало интернет и затова става по-бавно.

На касите в селата работят обучени хора, а при нужда те могат да се консултират със служители в общинската данъчна служба.

С въвеждането в селата на плащане на данъците по електронен път кметът на община Шумен Любомир Христов изпълни едно от дадените обещания за подобряване на електронните услуги, уточняват от пресцентъра на кметството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама