Продават ракия в интернет, пловдивските митничари задържаха 1 тон

13:10, 08 мар 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един тон ракия, предлагана в интернет, задържаха служители на Митница Пловдив и мобилна митническа група към Централно митническо управление.

Вниманието на митническите служители привлякла обява за продажба на домашна ракия, публикувана в популярен сайт. Те си уговорили среща с подателя на обявата за закупуване на предлаганата ракия.

Продавачът дошъл на срещата с пикап, а митническите служители го изненадали с проверка, при която се установява, че в превозното средство има 43 пластмасови туби, всяка съдържаща по 10 литра, или общо 430 литра, без акцизен бандерол.

След съдействие от служителите на РПУ - Септември, при последвала проверка в дома на шофьора на автомобила в с. Акинджиево, област Пазарджик, митническите служители са открили складирани в мазето на къщата други общо 570 литра домашно произведена ракия, без документи за платен акциз. Алкохолът е конфискуван. По случая е образувано досъдебно производство.

Репортер на Пловдив Topnovini.bg попадна на няколко такива обяви в сайта alo.bg. Една от тях гласи "Продавам домашна ракия 50градуса.  Цената на 1 литър е 6 лева. Тя е преварка. Над 20 литра цената е 5 лева". Съобщението е публикувано вчера, продажбата е за Пловдивска област. В сайта има още 5 подобни обяви, основно публикувани от хора от Бургас и София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама