Биячите избили 2 зъба и коронка на Васко Наумов, а не 3 зъба, настоява адвокатката

13:11, 08 мар 16 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм съгласна със съда за твърдението, че моите клиенти са избили на Наумов три зъба. Напротив, в медицинската експертиза е посочено, че са му счупени два зъба, а третият е било коронка. Така че зъбът си остава там на място. Това каза пред журналисти в Съдебната палата адвокатът на биячите от „Околовръстното шосе“ Мариана Тодорова.

Днес Софийският градски съд потвърди оставането в ареста на тримата побойници – Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков.

„Моите клиенти твърдят, че не са предизвикали те инцидента. Отделно в показанията на свидетеля Наумов е посочено от самия него, че той е управлявал автомобила си с над 100 километра, че е преминавал той от лента в лента“, посочи още Тодорова.

Тя допълни, че в медицинското свидетелство, което двамата пострадали са представили пред съда се казвало, че жената има не средна, а леката телесна повреда, „която се изразява в синка и отток на среден пръст на дясна ръка“.

Защитничката на биячите посочи, че след този случай имало много други подобни, но те не били отразени от медиите и държавата по същия начин.

„Имаше случаи и във Варна, и в Сандански, имаше случай с пострадал 60-годишен човек. Аз считам, че това е отклоняване на вниманието на обществото от проблемите в съдебната система“, отсече Тодорова.

Запитана дали Александър Гечев е бил наемник в „Донецката народна армия“, Тодорова беше категорична, че това не е вярно. По думите ѝ той не е бил в армията, а бил е „инструктор по ръчен бой за два месеца в Донецката република“.

Тя обясни, че не е съгласна с твърденията на съда, че тримата биячи са нанесли средна телесна повреда на пострадалите едновременно.

„Считам, че всеки трябва да си носи отговорност за действията. В доказателствата по делото са налични показанията, както и разпознаванията на пострадалите, които твърдят и сочат действията на всеки един от тях.

И тъй като основния принцип в наказателното право е личната отговорност аз считам, че всеки един от тях трябва да има отделно обвинение за конкретните си действия“, каза още адвокатът.

Тя категорично отрече и твърдения на съда, че биячите са заплашвали пострадалите.

„Абсолютно категорично в показанията на двамата свидетели се твърди, че нито един от обвиняемите не ги е заплашвал или обиждал с думи“, каза още Мариана Тодорова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама