15 болногледачи започват обучение в МБАЛ- Русе по проект

13:13, 08 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 болногледачи започват обучение в МБАЛ- Русе по проект на КНСБ „Шанс за работа 2016“. Проектът е част от Националния план за действие по заетостта - 2016 г. и се изпълнява съвместно с Дирекция „Бюро по труда“, съобщават от лечебното заведение.

Обучението се провежда за поредна година в МБАЛ- Русе и ще продължи месец и половина. То ще започне с кратко обучение по КК „Работа в екип“ и ще продължи с обучение по част от професия „Болногледач“.

Лектори по време на обучението ще бъдат представители от ЦПО на КНСБ и медицински сестри с придобита образователно- квалификационна степен „Управление на здравните грижи“. Обучението е 20% теория и 80% практика. Сутрин ще се провежда теоретичната част, а следобед бенефициентите се включват в трудовия процес, съобразно с поставените им от главната сестра задачи.

В края всички обучаващи се ще преминат изпит и издържалите ще получат сертификати, валидни на територията на целия Европейски съюз.

На първите шест с най- висок успех ще започнат работа като болногледачи в МБАЛ- Русе. След изтичането на тези шест месеца, болногледачите могат да станат на работа в болницата, съобщават още от лечебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама