Министър Десислава Танева: Проверяваме всички мандри в България

13:28, 08 мар 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„От днес екипи на Министерството на земеделието и храните, Агенцията по храните и Националната агенция за приходите започнаха проверки в мандрите в страната. Проверява се всичко, документи, производство, сделки и т.н.“, съобщи в Стара Загора земеделският министър Десислава Танева.

„Никога не е преставал диалогът с браншовите организации.  Срещам се с всички. Специално формирахме Консултативни областни съвети по животновъдство, които заседават всеки месец“, обясни министър Танева по повод протестите на животновъдите и искането им за решаване на проблемите в отрасъла. По думите й всичко зависи от решенията, които ще бъдат взети на предстоящото заседание на министрите на земеделието на 12 и 13 март. След него вече ще има, решения и мерки в национален мащаб. Министър Танева бе категорична, че финансови средства няма да бъдат разпределяни на държави, които увеличават производството на мляко, тъй като пазарът на млечни продукти намалява.

„България не може да вземе национално решение за спиране вноса на палмово масло, защото е част от европейския пазар.Ако темата се повдигне на европейско ниво,тогава и ние можем да направим нещо“, обясни Танева.

В Стара Загора министър Танева откри  Осмото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО 2016 – Пролет. В него участват 143 фирми, които представят най-новото в агротехниката на площ от над 25 хил. кв. метра на летището. Над 6600 земеделски производители са кандидатствали с проекти по Програмата за развитие на селските райони м.г., съобщи още земеделският министър. Те са били на стойност близо 4 млрд. лева. Приемът на документи т.г. ще бъде с нови условия, чиято цел е средствата по Програмата да достигнат до повече земеделци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама