TAG Heuer също се отказа от Мария Шарапова

13:42, 08 мар 16 / Свят 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Швейцарската марка за часовници TAG Heuer отказа да поднови спонсорския си договор с Мария Шарапова. Това е втората компания, която слага край на сътрудничеството си с руската тенисисистка заради допинг скандала. По-рано спортният гигант „Найк“ също преустанови сътрудничестово си с 28-годишната спортистка.

"Мария Шарапова има договор с компанията до 31 декември 2015 година. Ние водехме преговори за продължение, но при така създалата се ситуация ще преустановим преговорите", се казва в съобщение на TAG Heuer.

Заради скандала автомобилният производител „Порше“ обяви, че отлага планираните с рускинята съвместни дейности. "Натъжени сме от последните новини. Докато станат ясни повече детайли по случая и докато анализираме създалата се ситуация, решихме да отложим планираните дейности", заявиха от компанията.

Останалите големи партньори на Шарапова Avon, "Eвиан" и Head все още не са обявили дали ще продължат да я подкрепят, докато тече наказанието й.

Както Topnovini.bg съобщи, руската тенис звезда даде пресконференция снощи, на която обяви, че е получила писмо от Международната тенис федерация (ITF), с което е уведомена, че е дала положителна допинг проба по време на Откритото първенство на Австралия. Шарапова обясни, че от години взема лекарството милодронат, което до началото на тази година не е било включено в списъка със забранените за използване вещества. От 1 януари 2016 година обаче то е било вписано в тази листа, но Шарапова е пропуснала да забележи това. Рускинята е със спрени състезателни права до 12 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама